Warsztaty Kulinarne
2015

           

W dniu 17 listopada odbyły się warsztaty kulinarne z zakresu kuchni tradycyjnej i regionalnej
"Potrawy tradycyjne z wołowiny".

 
  W sali 112 odbywały się warsztaty edukacyjne na temat wyboru zawodu kucharza. W trakcie spotkania młodzież aktywnie angażowała się w wypowiedzi. Przedstawiciele Agencji Rynku Rolnego przygotowali niespodzianki i drobne upominki dla uczniów.
Warsztaty prowadzili kucharze ze Stowarzyszenia Kucharzy Polskich tj. Krzysztof Szulborski i Andrzej Ławniczak. Udział wzięli uczniowie z klas II kucharz
(I grupa), III GP ( i grupa) i II HG (grupa gastronomiczna).

 

           
       

galeria zdjęć z warsztatów

         
 Część uczniów przygotowywała posiłki
w sali nr 20 pod okiem kucharza i pani Bożenny Ossowskiej. Uczniowie naszej szkoły przygotowywali pod okiem gości tatar, flaki i zupę zimową. Głównym składnikiem, oczywiście, była wołowina.

 

 

 

     
           

Organizatorem warsztatów była pani Bożenna Ossowska.

       

Aktualizacja&Copyright©Wioletta Paciorek